Canalobre

Grotten van Canelobre en

binnenstad Alicante

 

Na een geslaagde busreis naar Valencia organiseert JRR op veler verzoek een nieuwe busreis, dit maal naar de grotten van Canelobre bij Busot in combinatie met het centrum van Alicante.

We stappen deze dag op bij de McDonalds in Albir (andere opstapplaatsen zijn mogelijk) en rijden we in onze luxe touringcar richting Busot.

Als je toch in de provincie Alicante woont of op vakantie bent moet je de grotten van Canalobre eigenlijk gewoon een keer gezien hebben. De weg er naar toe, door de bergen heen, is het bezoek alleen al waard. Vanaf de ingang van de grotten heeft u een spectaculair uitzicht over het hele berg gebied.

De Cuevas del Canelobre (Valenciaans voor kroonluchter), zoals de grotten van Busot heten, zijn 740 na Chr. ontdekt door de Moren,

Door een tunnel bij de ingang kom je, verrassend, in een grote, hoge zaal (70m), die ook wel kathedraal genoemd wordt en een prachtige akoestiek heeft. Hier worden tijdens special gelegenheden ook wel eens concerten gegeven.

Verderop op de route door de grot kun je alles van heel dichtbij bewonderen, bijzondere kalkformaties krijgen een extra, vaak gekleurd, spotlichtje en geven de omgeving een fabelachtige sfeer.

Na deze bijzondere ervaring gaan we verder met de bus richting Alicante, waar we onderweg gebruik maken van een heerlijke authentieke Spaanse lunch.

Na deze lunch zullen wij u afzetten in het centrum van Alicante. Waar u tot 18.00 uur de tijd heeft om Alicante te verkennen.

Zoals u van ons gewend bent krijgt u een plattegrond van Alicante met daarop de hoogte punten van de binnenstad perfect aangegeven, zoals de prachtige kathedralen, kerken, musea, kastelen en niet onbelangrijk: de belangrijkste winkelstraten.

Om 18.00 uur vertrekken we weer richting Albir/Benidorm, alwaar we rond 19.00 uur weer arriveren.

Let op! Voor mensen die minder goed te been zijn is deze reis niet aan te raden.

 

Wanneer : Donderdag, 2 maart

Tijd : 10.00 - 19.00 uur

Locatie : McDonalds,Albir/Benidorm

Prijs : € 22.50,- p.p. (incl busreis, toegang grotten, plattegrond Alicante en Verzekering)

 

 

Wil je meedoen? Ben je alleen, met z’n tweeën of met een groep?

 

Meld je als volgt aan:

Stuur ons een email: info@jrrevents.com

Of bel met een van onze medewerkers: Ramon +31 6 54 24 82 58, Rebecca +34 603 203 327 of Johan +34 678 55 84 08 .

 

Je inschrijving is pas definitief na aanbetaling van 50% van het inschrijfgeld. Dit kan je contant betalen aan een van onze medewerkers, of overmaken op bankrekening nummer: ES86 0049 4418 6927 9002 4654 tnv R. van der Waart ovv je naam en welk evenement.

 

Wees er snel bij want vol = vol!