Fallas Valencia

Ga met ons mee naar de Fallas in Valencia !!!

Fallera’s, mascletas… oftewel Las Fallas! Het grootste en bekendste feest van Valencia. Elk jaar komen er duizenden bezoekers van over de hele wereld naar de stad om dit fantastische, maar ook bizarre evenement mee te maken. Met prachtige houten beelden en mascleta’s.

 

Wat bieden wij u deze dag:

Bij aankomst in Valencia beginnen we met een rondleiding door het stadscentrum en om 14.00 eindigen we bij de Mascleta. Daarna heeft u een paar uur voor u zelf en om 18.00 vertrekken wij weer richting Benidorm/Albir. (hieronder vind u uitleg over wat er te doen is in Valencia)

 

Wat zijn de Fallas?

Las Fallas is ontstaan in de middeleeuwen, Valenciaanse ambachtslieden moesten zich in de wintermaanden bijlichten tijden hun werkzaamheden, hiervoor werden parots’ gebruikt dit zijn houten planken waaraan ze hun lantaarns hingen. In de lente waren deze parots niet meer nodig en werden deze verbrand, de lantaarn kwam bovenop de vuurstapel te staan. Daarom worden op San José (19 maart), de beschermheilige van de timmerlieden, de Fallas beelden verbrand.

Nu worden er beelden gemaakt en is het de bedoeling dat deze zo creatief mogelijk gemaakt worden, ook wordt er gekeken wie de grootste vuren kan maken. Tijdens Las Fallas komen er ongeveer 700 beelden voorbij, het is dan ook een imposant gezicht als deze beelden door de straten gaan. Aan sommige beelden wordt het hele jaar door gewerkt er zijn er dan ook welke maar liefst 20 meter hoog zijn.

In de laatste nacht worden de zelfgemaakte beelden ook allemaal verbrand dit noemen ze La Cremà. Het verbranden van de beelden duurt enkele uren, en is een prachtig gezicht. De traditie is dat er één beeld wordt gered door het publiek, dit beeld wordt dan overgebracht naar het Fallero Museum.

Las Fallas begint iedere dag om 8:00 uur met ‘La Despertà’ dit is de de wake-up call”, er marcheren dan fanfares door de stad welke vrolijke muziek ten gehore brengen.

 

Stadswandeling

Bij aankomst in Valencia beginnen we met een rondleiding. Deze rondleiding gaat langs de grootste Fallas, ondertussen vertelt wij je de achtergrondverhalen van de Fallas festiviteiten maar ook laten wij je de bezienswaardigheden zien van het prachtige oude centrum van Valencia.

De rondleiding eindigt op het Plaza del Ayuntamiento waar om de Mascleta zal plaatsvinden.

 

Mascleta om 14.00

Vanaf 1 maart is er iedere dag om 14:00 op het Plaza Ayuntamiento een vuurwerkshow. Dit wordt de ‘mascleta’ genoemd. Het is heftig knalvuurwerk in bepaalde ritmes. Een mascleta moet je een keer in je leven hebben meegemaakt, want het is erg indrukwekkend! Een goede mascleta heeft een geweldige opbouw en er zijn ritmes in te ontdekken, zodat veel mensen aan het eind van een mascleta hard meeklappen of springen.

Na de Mascleta heeft u nog een paar uur om door Valencia te lopen of om in een van de tapasbarretjes/restaurants wat te eten. Rond 19.00 zullen wij weer verzamelen en retour gaan.

 

Wanneer: Vrijdag 17 maart

Tijdstip: 09.00 – 21.00

Kosten: 27,50

Waar: Valencia

 

We vertrekken om:

08.30 vanaf Belroy in Benidorm

09.00 vanaf Consum in Albir

09.30 vanaf Jysk in Calpe

 

Wil je mee? Ben je alleen, met z’n tweeën of met een groep?

Meld je als volgt aan:

Stuur ons een email: info@jrrevents.com

Of bel met een van onze medewerkers: Ramon +31 6 54 24 82 58, Rebecca +34 603 203 327 of Johan +34 678 55 84 08 .

Je inschrijving is pas definitief na aanbetaling van 50% van het inschrijfgeld. Dit kan je contant betalen aan een van onze medewerkers, of overmaken op bankrekening nummer: ES86 0049 4418 6927 9002 4654 tnv R. van der Waart ovv je naam en welk evenement.

Wees er snel bij want vol = vol!